דפים אכילים/טרנספר


דפים אכילים/טרנספר


*שליחת קבצים להדפסה על דפים אכילים/טרנספר ניתן לבצע דרך צור קשר.
  • מה ההבדל בין דף אכיל לדף טרנספר?

    דף אכיל נועד להנחה על עוגה, בדרך כלל על  גאנש או קרם.

    דף טרנספר נועד לשוקולד ונשיקות מרנג.

  • איפה צריך לשמור דפים אכילים/טרנספר?

    יש לשמור את הדפים במקום מוצל קריר ויבש (ארון, מגירה וכדומה).

    לא במקרר!

  • כמה זמן ניתן לשמור דפים אכילים/טרנספר?

    דפים אכילים ודפי טרנספר בעלי חיי מדף ארוכים. ניתן להשתמש בהם עד כשנה מיום הרכישה אם הם מוחזקים בתנאים טובים. ההמלצה שלי היא להשתמש בהם עד 9 חודשים מיום הרכישה.

  • מה העלות של דף אכיל/טרנספר?

    עלות דף הינה 30 ש"ח. ניתן לרכוש גם שובר עבור 4 דפים בעלות של 90 ש"ח.

    את השובר ניתן לנצל לפי הצורך ללא הגבלת זמן.

    ניתן לרכוש דרך החנות.

  • מתי כדאי לשים את הדף האכיל על העוגה?

    מכיוון שמניחים את הדף האכיל על שכבת קרם (רצוי דקה) או גאנש רצוי לעשות זאת כמה שיותר קרוב למועד ההגשה וההמלצה היא עד שעה לפני האירוע.

    הדף האכיל עשוי מסוכר והוא מתחיל להתמוסס ברגע שהוא מונח על עוגה ועשוי לאבד את צורתו אם הוא מונח עליה למשך זמן רב. אין להכניס את הדף האכיל למקרר מכיוון שהלחות פוגעת בו.

  • באיזה צבע משתמשים להדפסת דפים אכילים/טרנספר?

    משתמשים בצבעי מאכל בלבד! 

  • האם אפשר להדפיס כל תמונה על דף אכיל/טרנספר?

    כן. כל עוד התמונה לא מוגנת על ידי זכויות יוצרים.

    רצוי כמובן תמונה באיכות טובה.

  • איזה קבצים ניתן להדפיס על דפים אכילים/טרנספר?

    הקבצים צריכים להיות קבצי תמונה jpg.

    רצוי קבצים באיכות גבוהה, ניתן לחפש בגוגל תמונות להגדירן כתמונות באיכות גבוהה.

    גוגל>תמונות>כלים>גודל

  • להיכן ניתן לשלוח קבצי תמונה להדפסה?

    את הקבצים ניתן לשלוח דרך צור קשר.

  • מה הגודל של דף אכיל/טרנספר?

    אצלי ניתן למצוא דפים בגודל A4.

  • האם ניתן לגזור דפים אכילים/טרנספר?

    בוודאי! אפשרי בהחלט לגזור את הדפים אם יש צורך.

    לדוגמה, אם יש לי עוגה עגולה אפשרי להדפיס עיגול על הדף האכיל ולגזור בתאם.


  • הדף האכיל לא נפרד לי מהשקף, מה לעשות?

    אם הדף לא מצליח להתקלף מהשקף יש להכניסו לחצי דקה למקפיא (לא יותר) ולנסות שוב.

  • איך עובדים נכון עם דפי טרנספר?

    דף טרנספר נועד להעביר ציור לשוקולד או נשיקות מרנג, העברה נעשית על ידי חום.

    בשוקולד: על ידי חימום מגע של שוקולד חם על הדף, ברגע שהשוקולד מתגבש הציור עובר אליו (היום משתמשים לרוב בצמקאו לבן על מנת להכין דמויות ואלמנטים עומדים לעוגות).

    בנשיקות מרנג: על ידי זילוף המרנג על חלקו המחוספס של הדף ואפייתו (80 מעלות בתנור טורבו).

  • מה ההבדל בין דף אכיל לדף טרנספר?

    דף אכיל נועד להנחה על עוגה, בדרך כלל על  גאנש או קרם.

    דף טרנספר נועד לשוקולד ונשיקות מרנג.

  • איפה צריך לשמור דפים אכילים/טרנספר?

    יש לשמור את הדפים במקום מוצל קריר ויבש (ארון, מגירה וכדומה).

    לא במקרר!

  • כמה זמן ניתן לשמור דפים אכילים/טרנספר?

    דפים אכילים ודפי טרנספר בעלי חיי מדף ארוכים. ניתן להשתמש בהם עד כשנה מיום הרכישה אם הם מוחזקים בתנאים טובים. ההמלצה שלי היא להשתמש בהם עד 9 חודשים מיום הרכישה.

  • מתי כדאי לשים את הדף האכיל על העוגה?

    מכיוון שמניחים את הדף האכיל על שכבת קרם (רצוי דקה) או גאנש רצוי לעשות זאת כמה שיותר קרוב למועד ההגשה וההמלצה היא עד שעה לפני האירוע.

    הדף האכיל עשוי מסוכר והוא מתחיל להתמוסס ברגע שהוא מונח על עוגה ועשוי לאבד את צורתו אם הוא מונח עליה למשך זמן רב. אין להכניס את הדף האכיל למקרר מכיוון שהלחות פוגעת בו.

  • באיזה צבע משתמשים להדפסת דפים אכילים/טרנספר?

    משתמשים בצבעי מאכל בלבד! 

  • האם אפשר להדפיס כל תמונה על דף אכיל/טרנספר?

    כן. כל עוד התמונה לא מוגנת על ידי זכויות יוצרים.

    רצוי כמובן תמונה באיכות טובה.

  • איזה קבצים ניתן להדפיס על דפים אכילים/טרנספר?

    הקבצים צריכים להיות קבצי תמונה jpg.

    רצוי קבצים באיכות גבוהה, ניתן לחפש בגוגל תמונות להגדירן כתמונות באיכות גבוהה.

    גוגל>תמונות>כלים>גודל

  • להיכן ניתן לשלוח קבצי תמונה להדפסה?

    את הקבצים ניתן לשלוח דרך צור קשר.

  • מה הגודל של דף אכיל/טרנספר?

    אצלי ניתן למצוא דפים בגודל A4.

  • האם ניתן לגזור דפים אכילים/טרנספר?

    בוודאי! אפשרי בהחלט לגזור את הדפים אם יש צורך.

    לדוגמה, אם יש לי עוגה עגולה אפשרי להדפיס עיגול על הדף האכיל ולגזור בתאם.


  • הדף האכיל לא נפרד לי מהשקף, מה לעשות?

    אם הדף לא מצליח להתקלף מהשקף יש להכניסו לחצי דקה למקפיא (לא יותר) ולנסות שוב.

  • איך עובדים נכון עם דפי טרנספר?

    דף טרנספר נועד להעביר ציור לשוקולד או נשיקות מרנג, העברה נעשית על ידי חום.

    בשוקולד: על ידי חימום מגע של שוקולד חם על הדף, ברגע שהשוקולד מתגבש הציור עובר אליו (היום משתמשים לרוב בצמקאו לבן על מנת להכין דמויות ואלמנטים עומדים לעוגות).

    בנשיקות מרנג: על ידי זילוף המרנג על חלקו המחוספס של הדף ואפייתו (80 מעלות בתנור טורבו).

טיפים להכנת עוגה בחושה


טיפים להכנת 
עוגה בחושה


  • יש לערבב את החומרים עד לאיחוד ולא מעבר. ערבוב יתר יגרום לכך שהעוגה תצא דחוסה מידי.
  •  עוגות על בסיס שמן, לעומת עוגות על בסיס חמאה,יש להכניס מהר יותר לתנור על מנת לשמור על נפח העוגה. מרגע הכנסת אבקת האפייה/הקמח התופח לתערובת, תהליך התסיסה כבר מתחיל. בעוגה על בסיס שמן התערובת פחות דחוסה ולכן חשוב להכניס את העוגה לתנור במהירות לתנור חם.
  • אם כתוב במתכון כי יש לחמם תנור מראש - אז חשוב לעשות זאת. יש חשיבות בכך שהעוגה נכנסת לתנור בטמפרטורה גבוהה ומקבלת "מכת חום" .
  • את רוב העוגות הבחושות רצוי לאפות 40-45 דקות ב 165-170 מעלות. אין לפתוח את התנור לפני 40 דקות. פתיחה מוקדמת של התנור תגרום לקריסתה של העוגה.
  • גורמים נוספים לקריסת עוגה: מעט קמח, כמות גדולה של מים, כמות גדולה של חומר התפחה ומילוי תבנית לגובה גבוה מדי.
  • יש לערבב את החומרים עד לאיחוד ולא מעבר. ערבוב יתר יגרום לכך שהעוגה תצא דחוסה מידי.
  •  עוגות על בסיס שמן, לעומת עוגות על בסיס חמאה,יש להכניס מהר יותר לתנור על מנת לשמור על נפח העוגה. מרגע הכנסת אבקת האפייה/הקמח התופח לתערובת, תהליך התסיסה כבר מתחיל. בעוגה על בסיס שמן התערובת פחות דחוסה ולכן חשוב להכניס את העוגה לתנור במהירות לתנור חם.
  • אם כתוב במתכון כי יש לחמם תנור מראש - אז חשוב לעשות זאת. יש חשיבות בכך שהעוגה נכנסת לתנור בטמפרטורה גבוהה ומקבלת "מכת חום" .
  • את רוב העוגות הבחושות רצוי לאפות 40-45 דקות ב 165-170 מעלות. אין לפתוח את התנור לפני 40 דקות. פתיחה מוקדמת של התנור תגרום לקריסתה של העוגה.
  • גורמים נוספים לקריסת עוגה: מעט קמח, כמות גדולה של מים, כמות גדולה של חומר התפחה ומילוי תבנית לגובה גבוה מדי.