המרת מידות ומשקלות
המרת מידות ומשקלות
מצרכים יבשים
אבקת סוכר
1 כף = 8 גרם
1 כוס סוכר = 120 גרם
מלח
1 כפית =5 גרם
1 כף = 20 גרם
סוכר לבן/סוכר דמררה
1 כף = 12 גרם
1 כוס = 200 גרם
סוכר דחוס - חום כהה
1 כף סוכר = 15 גרם
1 כוס סוכר = 240 גרם
סוכר וניל
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 10 גרם
1 שקית = 10 גרם
סולת
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 200 גרם
קורנפלור
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
קמח לבן/קמח תופח
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
קמח כוסמין/מלא
1 כף = 8 גרם
1 כוס = 125 גרם
קקאו
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
מצרכים רטובים
דבש / סילאן/מייפל
1 כף = 22 גרם
1 כוס = 360 גרם
חמאה
1 כף = 15 גרם
1 כוס = 240 גרם
מים / מיץ תפוזים / חלב
1 כוס מים = 240 גרם = 240 מ"ל
1 כף = 15 גרם = 15מ"ל
סירופ גלוקוזה
1 כף = 20 גרם
1 כוס = 360 גרם
שמן
1 כוס = 200 גרם
שמן קוקוס
1 כוס = 200 גרם
שמנת מתוקה
1 כוס = 240 גרם = 240 מ"ל
תמצית וניל
1 כפית = 5 גרם = 5 מ"ל
ייצוב והתפחה
אבקת אפייה
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
1 שקית = 10 גרם
אינסטנט פודינג וניל
1 כף = 10 גרם
1 שקית = 80 גרם
ג'לטין
1 כפית = 4 גרם
1 כף = 10 גרם
1 שקית = 14 גרם
על כל 1 גרם של ג'לטין יש להוסיף מים במשקל/נפח 5 גרם/מ"ל
סודה לשתייה
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
1 שקית = 10 גרם
שמרים
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם
קוביית שמרים טריים / שקית "שמרית" = 50 גרם
כדי להמיר שמרים יבשים לשמרים טריים יש להכפיל פי 3
(1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים)
ביצים
53 גרם ומטה = גודל S
53-63 גרם = גודל M
63-73 גרם = גודל L
73 גרם ומעלה = גודל XL
חלבון - 40-45 גרם = גודל L
חלמון - 20-25 גרם = גודל L
תוספות, ממרחים ותבלינים
אגוזים/שקדים טחונים
1 כוס = 85 גרם
אגוזים/שקדים קצוצים
1 כוס = 100 גרם
חמאת בוטנים
1 כוס = 250 גרם
טחינה גולמית
1 כוס = 240 גרם
ממרח שוקולד/נוטלה
1 כוס = 280 גרם
נס קפה
1 כפית = 5 גרם
פירורי עוגיות/ביסקוויט
1 כוס = 110 גרם
פירות יבשים קצוצים
1 כוס = 150 גרם
פרג טחון
1 כוס = 100 גרם
קוקוס
1 כוס = 100 גרם
קינמון טחון
1 כפית = 5 גרם
1 כף = 10 גרם
שומשום
1 כוס = 140 גרם
שוקולד צ'יפס
1 כוס = 200 גרם
שיבולת שועל
1 כוס = 100 גרם
המרת תבניות
גודל מקורי | המרה/יחס | גודל תבנית חדשה |
---|---|---|
קוטר 22 | להוסיף 20% | קוטר 24 |
קוטר 22 | להוסיף 40% | קוטר 26 |
קוטר 22 | להוסיף 60% | קוטר 28 |
קוטר 26 | להפחית 15% | קוטר 24 |
קוטר 26 | להפחית 30% | קוטר 22 |
1 תבנית אינגליש קייק | = | קוטר 20 |
2 אנגלישקייק | = | קוטר 24/תבנית מלבנית קטנה/בינונית גודל A4 (לעוגה שטוחה) |
3 תבניות אינגלישקייק | = | קוטר 26/תבנית מלבנית קטנה/בינונית גודל A4 (לעוגה טפוחה) |
4 תבניות אינגלישקייק | = | קוטר 28/תבנית מלבנית גדולה |
מידות אוניברסליות
1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 3 מ"ל
מצרכים רטובים
דבש / סילאן/מייפל
1 כף = 22 גרם
1 כוס = 360 גרם
חמאה
1 כף = 15 גרם
1 כוס = 240 גרם
מים / מיץ תפוזים / חלב
1 כוס מים = 240 גרם = 240 מ"ל
1 כף = 15 גרם = 15מ"ל
סירופ גלוקוזה
1 כף = 20 גרם
1 כוס = 360 גרם
שמן
1 כוס = 200 גרם
שמן קוקוס
1 כוס = 200 גרם
שמנת מתוקה
1 כוס = 240 גרם = 240 מ"ל
תמצית וניל
1 כפית = 5 גרם = 5 מ"ל
ייצוב והתפחה
אבקת אפייה
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
1 שקית = 10 גרם
אינסטנט פודינג וניל
1 כף = 10 גרם
1 שקית = 80 גרם
ג'לטין
1 כפית = 4 גרם
1 כף = 10 גרם
1 שקית = 14 גרם
על כל 1 גרם של ג'לטין יש להוסיף מים במשקל/נפח 5 גרם/מ"ל
סודה לשתייה
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
1 שקית = 10 גרם
שמרים
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם
קוביית שמרים טריים / שקית "שמרית" = 50 גרם
כדי להמיר שמרים יבשים לשמרים טריים יש להכפיל פי 3
(1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים)
ביצים
53 גרם ומטה = גודל S
53-63 גרם = גודל M
63-73 גרם = גודל L
73 גרם ומעלה = גודל XL
חלבון - 40-45 גרם = גודל L
חלמון - 20-25 גרם = גודל L
המרת תבניות
גודל מקורי | המרה/יחס | גודל תבנית חדשה |
---|---|---|
קוטר 22 | להוסיף 20% | קוטר 24 |
קוטר 22 | להוסיף 40% | קוטר 26 |
קוטר 22 | להוסיף 60% | קוטר 28 |
קוטר 26 | להפחית 15% | קוטר 24 |
קוטר 26 | להפחית 30% | קוטר 22 |
1 תבנית אינגליש קייק | = | קוטר 20 |
2 אנגלישקייק | = | קוטר 24/תבנית מלבנית קטנה/בינונית גודל A4 (לעוגה שטוחה) |
3 תבניות אינגלישקייק | = | קוטר 26/תבנית מלבנית קטנה/בינונית גודל A4 (לעוגה טפוחה) |
4 תבניות אינגלישקייק | = | קוטר 28/תבנית מלבנית גדולה |
מצרכים יבשים
אבקת סוכר
1 כף = 8 גרם
1 כוס סוכר = 120 גרם
מלח
1 כפית =5 גרם
1 כף = 20 גרם
סוכר לבן/סוכר דמררה
1 כף = 12 גרם
1 כוס = 200 גרם
סוכר דחוס - חום כהה
1 כף סוכר = 15 גרם
1 כוס סוכר = 240 גרם
סוכר וניל
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 10 גרם
1 שקית = 10 גרם
סולת
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 200 גרם
קורנפלור
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
קמח לבן/קמח תופח
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
קמח כוסמין/מלא
1 כף = 8 גרם
1 כוס = 125 גרם
קקאו
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
תוספות, ממרחים ותבלינים
אגוזים/שקדים טחונים
1 כוס = 85 גרם
אגוזים/שקדים קצוצים
1 כוס = 100 גרם
חמאת בוטנים
1 כוס = 250 גרם
טחינה גולמית
1 כוס = 240 גרם
ממרח שוקולד/נוטלה
1 כוס = 280 גרם
נס קפה
1 כפית = 5 גרם
פירורי עוגיות/ביסקוויט
1 כוס = 110 גרם
פירות יבשים קצוצים
1 כוס = 150 גרם
פרג טחון
1 כוס = 100 גרם
קוקוס
1 כוס = 100 גרם
קינמון טחון
1 כפית = 5 גרם
1 כף = 10 גרם
שומשום
1 כוס = 140 גרם
שוקולד צ'יפס
1 כוס = 200 גרם
שיבולת שועל
1 כוס = 100 גרם
מידות אוניברסליות
1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 3 מ"ל