המרת מידות ומשקלות

המרת מידות ומשקלות


המרת מידות ומשקלות


מצרכים יבשים



אבקת סוכר

1 כף = 8 גרם

1 כוס סוכר = 120 גרם



מלח

1 כפית =5 גרם

1 כף = 20 גרם



סוכר לבן/סוכר דמררה

1 כף = 12 גרם

1 כוס = 200 גרם



סוכר דחוס - חום כהה

1 כף סוכר = 15 גרם

1 כוס סוכר = 240 גרם



סוכר וניל

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 10 גרם

1 שקית = 10 גרם



סולת

1 כף = 10 גרם

1 כוס = 200 גרם



קורנפלור

1 כף = 10 גרם

1 כוס = 140 גרם



קמח לבן/קמח תופח

1 כף = 10 גרם

1 כוס  =  140 גרם

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה



קמח כוסמין/מלא

1 כף = 8 גרם

1 כוס = 125 גרם



קקאו

1 כף = 10 גרם

1 כוס = 140 גרם



מצרכים רטובים


דבש / סילאן/מייפל

1 כף = 22 גרם

1 כוס = 360 גרם


חמאה

1 כף = 15 גרם

1 כוס = 240 גרם


מים / מיץ תפוזים / חלב

1 כוס מים = 240 גרם = 240 מ"ל

1 כף = 15 גרם = 15מ"ל


סירופ גלוקוזה

1 כף = 20 גרם

1 כוס = 360 גרם


שמן

1 כוס = 200 גרם


שמן קוקוס

1 כוס = 200 גרם


שמנת מתוקה

1 כוס = 240 גרם = 240 מ"ל


תמצית וניל

1 כפית = 5 גרם = 5 מ"ל



ייצוב והתפחה



אבקת אפייה

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 8 גרם

1 שקית = 10 גרם


אינסטנט פודינג וניל

1 כף = 10 גרם

1 שקית = 80 גרם


ג'לטין

1 כפית = 4 גרם

1 כף = 10 גרם

1 שקית = 14 גרם

על כל 1 גרם של ג'לטין יש להוסיף מים במשקל/נפח 5 גרם/מ"ל



סודה לשתייה

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 8 גרם

1 שקית = 10 גרם



שמרים

1 כף שמרים יבשים = 10 גרם

קוביית שמרים טריים / שקית "שמרית" = 50 גרם

כדי להמיר שמרים יבשים לשמרים טריים יש להכפיל פי 3

(1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים)


ביצים


53 גרם ומטה = גודל S

53-63 גרם = גודל M

63-73 גרם = גודל L

73 גרם ומעלה = גודל XL


חלבון - 40-45 גרם = גודל L

חלמון - 20-25 גרם = גודל L



תוספות, ממרחים ותבלינים



אגוזים/שקדים טחונים

1 כוס = 85 גרם


אגוזים/שקדים קצוצים

1 כוס = 100 גרם


חמאת בוטנים

1 כוס = 250 גרם


טחינה גולמית

1 כוס = 240 גרם


ממרח שוקולד/נוטלה

1 כוס = 280 גרם


נס קפה

1 כפית = 5 גרם


פירורי עוגיות/ביסקוויט

1 כוס = 110 גרם


פירות יבשים קצוצים

1 כוס = 150 גרם

 

פרג טחון

1 כוס = 100 גרם



קוקוס

1 כוס = 100 גרם


קינמון טחון

1 כפית = 5 גרם

1 כף = 10 גרם


שומשום

1 כוס = 140 גרם


שוקולד צ'יפס

1 כוס = 200 גרם


שיבולת שועל

1 כוס = 100 גרם



המרת תבניות

גודל מקורי המרה/יחס גודל תבנית חדשה
קוטר 22 להוסיף 20% קוטר 24
קוטר 22 להוסיף 40% קוטר 26
קוטר 22 להוסיף 60% קוטר 28
קוטר 26 להפחית 15% קוטר 24
קוטר 26 להפחית 30% קוטר 22
1 תבנית אינגליש קייק = קוטר 20
2 אנגלישקייק = קוטר 24/תבנית מלבנית קטנה/בינונית גודל A4 (לעוגה שטוחה)
3 תבניות אינגלישקייק = קוטר 26/תבנית מלבנית קטנה/בינונית גודל A4 (לעוגה טפוחה)
4 תבניות אינגלישקייק = קוטר 28/תבנית מלבנית גדולה

מידות אוניברסליות


1 כוס = 240 מ"ל

3/4 כוס = 180 מ"ל

2/3 כוס = 160 מ"ל

1/2 כוס = 120 מ"ל

1/3 כוס = 80 מ"ל

1/4 כוס = 60 מ"ל

1 כף = 15 מ"ל

1 כפית = 3 מ"ל

מצרכים רטובים


דבש / סילאן/מייפל

1 כף = 22 גרם

1 כוס = 360 גרם


חמאה

1 כף = 15 גרם

1 כוס = 240 גרם


מים / מיץ תפוזים / חלב

1 כוס מים = 240 גרם = 240 מ"ל

1 כף = 15 גרם = 15מ"ל


סירופ גלוקוזה

1 כף = 20 גרם

1 כוס = 360 גרם


שמן

1 כוס = 200 גרם


שמן קוקוס

1 כוס = 200 גרם


שמנת מתוקה

1 כוס = 240 גרם = 240 מ"ל


תמצית וניל

1 כפית = 5 גרם = 5 מ"ל



ייצוב והתפחה



אבקת אפייה

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 8 גרם

1 שקית = 10 גרם


אינסטנט פודינג וניל

1 כף = 10 גרם

1 שקית = 80 גרם


ג'לטין

1 כפית = 4 גרם

1 כף = 10 גרם

1 שקית = 14 גרם

על כל 1 גרם של ג'לטין יש להוסיף מים במשקל/נפח 5 גרם/מ"ל



סודה לשתייה

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 8 גרם

1 שקית = 10 גרם



שמרים

1 כף שמרים יבשים = 10 גרם

קוביית שמרים טריים / שקית "שמרית" = 50 גרם

כדי להמיר שמרים יבשים לשמרים טריים יש להכפיל פי 3

(1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים)


ביצים


53 גרם ומטה = גודל S

53-63 גרם = גודל M

63-73 גרם = גודל L

73 גרם ומעלה = גודל XL


חלבון - 40-45 גרם = גודל L

חלמון - 20-25 גרם = גודל L



המרת תבניות

גודל מקורי המרה/יחס גודל תבנית חדשה
קוטר 22 להוסיף 20% קוטר 24
קוטר 22 להוסיף 40% קוטר 26
קוטר 22 להוסיף 60% קוטר 28
קוטר 26 להפחית 15% קוטר 24
קוטר 26 להפחית 30% קוטר 22
1 תבנית אינגליש קייק = קוטר 20
2 אנגלישקייק = קוטר 24/תבנית מלבנית קטנה/בינונית גודל A4 (לעוגה שטוחה)
3 תבניות אינגלישקייק = קוטר 26/תבנית מלבנית קטנה/בינונית גודל A4 (לעוגה טפוחה)
4 תבניות אינגלישקייק = קוטר 28/תבנית מלבנית גדולה

מצרכים יבשים



אבקת סוכר

1 כף = 8 גרם

1 כוס סוכר = 120 גרם



מלח

1 כפית =5 גרם

1 כף = 20 גרם



סוכר לבן/סוכר דמררה

1 כף = 12 גרם

1 כוס = 200 גרם



סוכר דחוס - חום כהה

1 כף סוכר = 15 גרם

1 כוס סוכר = 240 גרם



סוכר וניל

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 10 גרם

1 שקית = 10 גרם



סולת

1 כף = 10 גרם

1 כוס = 200 גרם



קורנפלור

1 כף = 10 גרם

1 כוס = 140 גרם



קמח לבן/קמח תופח

1 כף = 10 גרם

1 כוס  =  140 גרם

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה


קמח כוסמין/מלא

1 כף = 8 גרם

1 כוס = 125 גרם



קקאו

1 כף = 10 גרם

1 כוס = 140 גרם





תוספות, ממרחים ותבלינים



אגוזים/שקדים טחונים

1 כוס = 85 גרם


אגוזים/שקדים קצוצים

1 כוס = 100 גרם


חמאת בוטנים

1 כוס = 250 גרם


טחינה גולמית

1 כוס = 240 גרם


ממרח שוקולד/נוטלה

1 כוס = 280 גרם


נס קפה

1 כפית = 5 גרם


פירורי עוגיות/ביסקוויט

1 כוס = 110 גרם


פירות יבשים קצוצים

1 כוס = 150 גרם

 

פרג טחון

1 כוס = 100 גרם



קוקוס

1 כוס = 100 גרם


קינמון טחון

1 כפית = 5 גרם

1 כף = 10 גרם


שומשום

1 כוס = 140 גרם


שוקולד צ'יפס

1 כוס = 200 גרם


שיבולת שועל

1 כוס = 100 גרם



מידות אוניברסליות


1 כוס = 240 מ"ל

3/4 כוס = 180 מ"ל

2/3 כוס = 160 מ"ל

1/2 כוס = 120 מ"ל

1/3 כוס = 80 מ"ל

1/4 כוס = 60 מ"ל

1 כף = 15 מ"ל

1 כפית = 3 מ"ל

Share by: