פרלינים ב - 5 דקות


מצרכים לפרלינים - 15 יחידות:
  • שוקולד מריר - אריזה (100 גר')
  • ממרח שאוהבים (נוטלה, לוטוס, חלבה, טחינה גולמית וכו') - כשליש כוס (100 גר')


  • לעיטוף וקישוט: קקאו, שברי אגוזים, שברי בוטנים, שבבי קוקוס וכו' - לפי הצורך (לא חובה)

אופן הכנה:
  1. ממיסים את השוקולד והממרח בבאן מרי או בפולסים במיקרו ומערבבים לתערובת אחידה (אם מדובר בממרח נוזלי כמו טחינה גולמית ניתן להמיס רק את השוקולד ולערבב אותו לאחר מכן עם הטחינה).
  2. אם רוצים להוסיף לתערובת תוספת כגון: שברי אגוזים, שבבי קוקוס, פצפוצי אורז וכו' יש להוסיפם כעת וערבב עד לאיחוד
  3. את התערובת שנוצרה מעבירים לתבנית שקעים מסיליקון או תבנית פס (אינגלישקייק). כדי לדייק אני מעדיפה להשתמש בשקית זילוק אך לא חובה.
  4. אחרי מילוי השקעים יש לתת מכות קלות עם התבנית קלות על משטח העבודה כדי להוציא בועות אוויר וליישר את התערובת.
  5. את התבנית מכניסים לכשעה למקפיא עד להתמצקות מלאה (חשוב שהתבנית תהיה ישרה במקפיא). 
  6. את הפרלינים שנוצרו שולפים בקלות מתבנית הסיליקון ומגלגלים במה בחברנו לעיטוף (למשל קקאו) עד לציפוי מלא - לא חובה. אם שמנו את התערובת בתבנית פס ניתן לחתוך את התערובת שיצאה בזהירות לפסים וליצור חטיפים.


נקודות מתוקות:
  • אפשר להוסיף גם שברי אגוזים, בוטנים, קוקוס וכדומה.
  • רצוי להשתמש בתבנית איכותית 100% סיליקון שמתאימה גם להקפאה. ניתן למצוא תבניות בחנות.
  • אם אין תבנית סיליקון אז ניתן לשטח את התערובת בתבנית פס (אינגלישקייק) לקרר ולחתוך למלבנים.
  • הפרלינים יכולים להישמר כחצי שנה בכלי אטום במקפיא .
  • מכיוון שהשוקולד לא מטומפרר הפרלינים נמסים מחוץ למקרר.