פרלינים ב - 5 דקות
מצרכים לפרלינים - 15 יחידות:
- שוקולד מריר - אריזה (100 גר')
- ממרח שאוהבים (נוטלה, לוטוס, חלבה, טחינה גולמית וכו') - כשליש כוס (100 גר')
- לעיטוף וקישוט: קקאו, שברי אגוזים, שברי בוטנים, שבבי קוקוס וכו' - לפי הצורך (לא חובה)
אופן הכנה:
- ממיסים את השוקולד והממרח בבאן מרי או בפולסים במיקרו ומערבבים לתערובת אחידה (אם מדובר בממרח נוזלי כמו טחינה גולמית ניתן להמיס רק את השוקולד ולערבב אותו לאחר מכן עם הטחינה).
- אם רוצים להוסיף לתערובת תוספת כגון: שברי אגוזים, שבבי קוקוס, פצפוצי אורז וכו' יש להוסיפם כעת וערבב עד לאיחוד
- את התערובת שנוצרה מעבירים לתבנית שקעים מסיליקון או תבנית פס (אינגלישקייק). כדי לדייק אני מעדיפה להשתמש בשקית זילוק אך לא חובה.
- אחרי מילוי השקעים יש לתת מכות קלות עם התבנית קלות על משטח העבודה כדי להוציא בועות אוויר וליישר את התערובת.
- את התבנית מכניסים לכשעה למקפיא עד להתמצקות מלאה (חשוב שהתבנית תהיה ישרה במקפיא).
- את הפרלינים שנוצרו שולפים בקלות מתבנית הסיליקון ומגלגלים במה בחברנו לעיטוף (למשל קקאו) עד לציפוי מלא - לא חובה. אם שמנו את התערובת בתבנית פס ניתן לחתוך את התערובת שיצאה בזהירות לפסים וליצור חטיפים.
נקודות מתוקות:
- אפשר להוסיף גם שברי אגוזים, בוטנים, קוקוס וכדומה.
- רצוי להשתמש בתבנית איכותית 100% סיליקון שמתאימה גם להקפאה. ניתן למצוא תבניות בחנות.
- אם אין תבנית סיליקון אז ניתן לשטח את התערובת בתבנית פס (אינגלישקייק) לקרר ולחתוך למלבנים.
- הפרלינים יכולים להישמר כחצי שנה בכלי אטום במקפיא .
- מכיוון שהשוקולד לא מטומפרר הפרלינים נמסים מחוץ למקרר.