קיש ברוקולי וגבינות

מצרכים עבור קיש בקוטר 24:
 
לבצק הפריך/קילתית:
  • קמח - כ-  ⅔1 כוסות (225 גר')
  • מלח - ¾ כפית (3 גר')
  • חמאה - כ - ¾1 חבילות (170 גר')
  • מים קרים -  כ - 3 כפות (50 גר')
  • חומץ - חצי כפית
  • תבלינים (לא חובה) - פפריקה/טימין/ זעתר וכדומה לפי הצורך
למילוי:
  • ברוקולי - כ - 10 פרחים בינוניים (קפוא לאחר הפשרה או טרי מבושל)
  • שמנת מתוקה - 1 מיכל (250 גר')
  • ביצים  - 2 גודל מדיום  (110 גר')
  • קמח - ½2 כפות (25 גר')
  • מלח - לפי הטעם
  • פלפל - לפי הטעם 
  • גבינה צהובה מגורדרת - ½ כוס (50 גר')
  • גבינה קשה שאוהבים חתוכה לקוביות כגון בולגרית/ קשקבל/צהובה וכדומה - (120 גר')
אופן הכנה:

בצק פריך/קילתית:
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה (K) מעבדים יחד קמח, מלח וחמאה במהירות נמוכה לתערובת פירורית (דומה לחול).
  2. אם רוצים להוסיף תבלינים  זה הזמן להוסיפם. ממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שתבלינים נטמעים.
  3. תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים והחומץ .
  4. מערבבים עד שהבצק אחיד בלבד, לא לערבב יותר מידי.
  5. מחממים תנור ל - 170° מעלות.
  6. על גבי נייר אפייה מקומח/משטח נקי ומקומח קלות מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ.
  7. שמים את הרינג/התבנית (תבנית עם שוליים נמוכים שמתאימה לקיש) על גבי הבצק שרידדנו וחותכים את הבצק בקוטר הגדול ב-2-3 ס"מ מהרינג/התבנית (השוליים אמורים להיות בגובה דפנות הרינג/התבנית).- ניתן לראות בתמונות למעלה.
  8. אם אופים עם רינג מניחים אותו על ריבוע של נייר אפייה, הנייר צריך להיות גדול מהרינג (עם תבנית אין צורך).
  9. מכניסים את הבצק לרינג/תבנית ומצמידים אותו לדפנות (יש להימנע מלמעוך את הבצק לדפנות מכיוון שכך הוא יהיה דק יותר ועלול להישרף באפייה).- ניתן לראות בתמונות למעלה.
  10. מחוררים את הבצק בתחתית בעזרת מזלג.
  11. על הבצק שמים שקית קוקי/ נייר אפייה ועליה משקולת קטניות (שעועית, חומוס וכו' יבשים שלא עברו בישול). - ניתן לראות בתמונות למעלה.
  12. אופים כ - 12 דקות עד שהשוליים של הקלתית מתייצבים (מרגישים עם האצבע שהשוליים יבשים).
  13. ברגע שהשוליים מתייצבים מוציאים את הרינג/התבנית מהתנור ובזהירות מוציאים את שקית הקוקי/נייר אפייה והמשקולת. מכניסים שוב לתנור למשך 15 דקות עד שהשוליים זהובים מעט אך לא שחומים מידי.

מילוי:
  1. מערבבים היטב שמנת מתוקה, ביצים, קמח, מלח ופלפל - מומלץ להשתמש בבלנדר מוט/בלנדר.
  2. על הבצק הפריך (הקלתית) האפוי מניחים את פרחי הברוקלי.
  3. מפזרים מעל הברוקולי כמחצית מהגבינה הצהובה המגורדת ומניחים את קוביות הגבינה הקשה שבחרנו.
  4. שופכים על פרחי הברוקולי והגבינות את תערובת השמנת המתוקה שערבבנו (סעיף 1) ומפזרים מעל את יתרת הגבינה הצהובה המגורדת.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל - 170° כ - 25 דקות עד שהמלית מזהיבה ומתייצבת.

נקודות מתוקות:

  • את יתרת הבצק הלא אפוי ניתן לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא לשימוש הבא.
  • במקום הברוקולי אפשר לשיםכרובית, כרישה, פטריות, בצל מטוגן כדומה.