קינוח גבינה פירורים

מצרכים עבור כ- 15 כוסות בינוניות:

בצק לפירורים:
  • קמח -  כ - ¾ כוס קמח (110 גר')
  • אבקת אפייה - ¾ כפית 
  • סוכר - 4 כפות (40 גר')
  • חמאה קרה בקוביות - 75 גר'
  • ביצה - גודל M/L
קרם גבינה:
  • שמנת מתוקה להקצפה - מיכל (250 גר')
  • סוכר -  כ - ⅓ כוס  (70 גר')
  • אינסטנט פודינג וניל - 2 כפות (20 גר')
  • גבינת שמנת 5% -  כ - ¾ גביע (130 גר')
  • גבינה לבנה 5% - גביע (250 גר')
אופן הכנה:

פירורים פריכים:
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה (K) מעבדים קמח, אבקת אפייה, סוכר וחמאה עד שמתקבלת תערובת אחידה פירורית .
  3. מוסיפים את הביצה עד שהביצה נטמעת ומתקבל סוג של בצק אחיד ופירורי.
  4. מפזרים ומשטחים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ- 10 דקות עד להזהבה, ניתן לערבב את הפירורים בתבנית תוך כדי האפייה ולהוסיף דקות לפי הצורך.
  5. מצננים.
קרם גבינה:
  1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. מוסיפים את הגבינת שמנת והגבינה הלבנה ומערבלים במהירות איטית עד לאיחוד. ניתן גם להשתמש במרית ולקפל את הגבינות פנימה.
הרכבת המנה
  1. בכוס הגשה ממלאים תחתית של פירורים פריכים.
  2. את הקרם גבינה מכניסים לשקית זילוף ללא צנטר וממלאים את הכוסות עד לגובה הרצוי.
  3. מפזרים מעל עוד פירורים הפריכים ושומרים בקירור עד להגשה.

נקודות מתוקות:

  • ניתן להכין את הקינוחים יום לפני ואת הפירורים שלמעלה לפזר לפני ההגשה כדי לשמור על פריכותם.
  • ניתן לשמור את הפירורים בקופסה אטומה עד 4 ימים. 
  • ניתן להכין את המנה גם כעוגה קפואה.
  • ניתן להשתמש גם בגבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים יותר.