מצרכים עבור כ- 15 כוסות בינוניות:
בצק לפירורים:
- קמח - כ - ¾ כוס קמח (110 גר')
- אבקת אפייה - ¾ כפית
- סוכר - 4 כפות (40 גר')
- חמאה קרה בקוביות - 75 גר'
- ביצה - גודל M/L
קרם גבינה:
- שמנת מתוקה להקצפה - מיכל (250 גר')
- סוכר - כ - ⅓ כוס (70 גר')
- אינסטנט פודינג וניל - 2 כפות (20 גר')
- גבינת שמנת 5% - כ - ¾ גביע (130 גר')
- גבינה לבנה 5% - גביע (250 גר')
אופן הכנה:
פירורים פריכים:
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה (K) מעבדים קמח, אבקת אפייה, סוכר וחמאה עד שמתקבלת תערובת אחידה פירורית .
- מוסיפים את הביצה עד שהביצה נטמעת ומתקבל סוג של בצק אחיד ופירורי.
- מפזרים ומשטחים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ- 10 דקות עד להזהבה, ניתן לערבב את הפירורים בתבנית תוך כדי האפייה ולהוסיף דקות לפי הצורך.
- מצננים.
קרם גבינה:
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים את הגבינת שמנת והגבינה הלבנה ומערבלים במהירות איטית עד לאיחוד. ניתן גם להשתמש במרית ולקפל את הגבינות פנימה.
הרכבת המנה
- בכוס הגשה ממלאים תחתית של פירורים פריכים.
- את הקרם גבינה מכניסים לשקית זילוף ללא צנטר וממלאים את הכוסות עד לגובה הרצוי.
- מפזרים מעל עוד פירורים הפריכים ושומרים בקירור עד להגשה.