פבלובות עם קרם וניל ופירות יער

מצרכים עבור 12 מנות אישיות:
מרנג: 
  • חלבונים - 70 גר' (חלבונים מ - 2 ביצים L)
  • מלח - קורט
  • סוכר - כוס ורבע (125 גר')
  • סוכר וניל - 1 שקית (10 גר')
  • קורנפלור - 1 כפית (כ - 5 גר')
קרם וניל:
  • שמנת מתוקה - מיכל (250 גר')
  • אינסטנט פודינג וניל - חצי מארז (40 גר')
רוטב פירות אדומים:
  • תערובת פירות יער/פירות קפואים/מחית פירות קפואים - 1 כוס (כ- 125 גר')
  • סוכר - 2 כפות (25 גר')
  • מים - לפי הצורך 

אופן הכנה:

מרנג:
  1. מחממים תנור על טורבו ל - 80 מעלות.
  2. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים והמלח על מהירות גבוהה עד שמתקבל קצף לבן .
  3. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב (כ-4 דקות).
  4. אשר מתקבל קצף יציב מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים עוד כדקה במהירות נמוכה עד שהוא נטמע לחלוטין, בערך דקה (ניתן גם לקבל בעזרת מרית).
  5. מכניסים את הקצף לשקית זילוף (לא חובה עם צנטר). 
  6. על נייר אפייה מזלפים כוסיות/תחתיות ומכניסים לתנור לכשעתיים לפחות. עד שהמרנג מתייבש.
קרם וניל:
  1. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל לקרם יציב ואוורירי.
  2. מכניסים את הקרם לשקית זילוף (לא חובה צנטר) ומזלפים על הפבלובות (לאחר שהן התקררו בטמפרטורת החדר).
רוטב פירות יער:
  1. לתוך סיר קטן/קלחת מכניסים את פירות היער, המים והסוכר ומרתיחים.יש לערבב מידי פעם.
  2. מבשלים את התערובת עד שמתקבל מרקם רצוי (ניתן להוסיף מעט מים רותחים לפי הצורך). מצננים.
  3. כאשר הרוטב קר יוצקים אותו על הפבלובות עם קרם הוניל.


נקודות מתוקות:

  • את המרנג ניתן להכין כמה ימים לפני ההגשה ולשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
  • את רוטב פירות היער ניתן להכין יום לפני ההגשה ולשמור בכלי אטום במקרר.
  • כדי להכין את המתכון פרווה יש להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
  • ברוטב פירות היער  ניתן לשנות את כמות הסוכר לפי טעם אישי.