קצת עליי
בלוג
סדנאות ותוכניות גפ"ן
המרת מידות ומשקלות
גלריה
צרו קשר
גריסיני
גריסיני
מצרכים לגריסיני (עבור 2 מגשים):
שמרים- ⅓ כפית (2 גר')
מים- כ - ⅓ כוס (95 גר')
קמח - ⅓1 כוסות (190 גר')
סוכר - ¾ כף (10 גר')
שמן זית/שמן קנולה - כף (8 גר')
מלח - ½ כפית (3 גר')
להברשה:
ביצה - לפי הצורך
שומשום/קצח/פרג/זעתר/ מלח גס וכדומה - לפי הצורך
אופן הכנה:
לקערת מיקסר מכניסים לפי הסדר את המים, השמרים, הקמח והסוכר.
לשים את הבצק עם וו לישה עד לאיחוד מלא של החומרים.
מוסיפים את השמן ולשים עוד כ - 3 דקות.
מוסיפים את המלח ולשים עוד כ - 3 דקות.
מניחים להתפחה במקום חמים כשעה.
על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למרובע בעובי 2 מ"מ .
בעזרת סרגל וגלגלת של פיצה או סכין גדולה (לא משוננת) מיישרים את הבצק שרידדנו למלבן.
את הבצק חותכים לרצועות ברוחב של ½1 ס"מ ובאורך הרצוי.
את הרצועות מניחים על מגש תנור עם נייר אפייה (בזהירות לא למתוח את הרצועות).
מורחים עליהן מעט ביצה ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל 165 מעלות.
מורחים ביצה על הרצועות (פעם נוספת) ומפזרים מעל שומשום/קצח/פרג/זעתר/מלח גס וכו' לפי הטעם.
מכניסים לתנור ל - 15 דקות (עד להזהבה).
כאשר רצועות הגריסיני מוזהבות מוצאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל 120 מעלות.
מכניסים את התבנית ל - 15 דקות נוספות עד לייבוש (בשלב הייבוש אפשר שהתנור יהיה על טורבו).
נקודות מתוקות:
כדי להפוך את הגריסיני לטבעוני ניתן להחליף את הביצה במעט מים.
יש לשמור את הגריסיני בכלי אטום.
עינת גל 054-7240311
חפשו אותי בפייסבוק
einatgal82@gmail.com
Share by: