גריסיני

מצרכים לגריסיני (עבור 2 מגשים):
  • שמרים- ⅓ כפית (2 גר')
  • מים- כ - ⅓ כוס (95 גר')
  • קמח - ⅓1 כוסות (190 גר')
  • סוכר - ¾ כף (10 גר')
  • שמן זית/שמן קנולה - כף (8 גר')
  • מלח - ½ כפית (3 גר')
להברשה:
  • ביצה - לפי הצורך
  • שומשום/קצח/פרג/זעתר/ מלח גס וכדומה - לפי הצורך

אופן הכנה:
  1. לקערת מיקסר מכניסים לפי הסדר את המים, השמרים, הקמח והסוכר.
  2. לשים את הבצק עם וו לישה עד לאיחוד מלא של החומרים.
  3. מוסיפים את השמן ולשים עוד כ - 3 דקות.
  4. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ - 3 דקות.
  5. מניחים להתפחה במקום חמים כשעה.
  6. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למרובע בעובי 2 מ"מ .
  7. בעזרת סרגל וגלגלת של פיצה או סכין גדולה (לא משוננת) מיישרים את הבצק שרידדנו למלבן.
  8. את הבצק חותכים לרצועות ברוחב של ½1 ס"מ ובאורך הרצוי.
  9. את הרצועות מניחים על מגש תנור עם נייר אפייה (בזהירות לא למתוח את הרצועות).
  10. מורחים עליהן מעט ביצה ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  11. מחממים תנור ל 165 מעלות.
  12. מורחים ביצה על הרצועות (פעם נוספת) ומפזרים מעל שומשום/קצח/פרג/זעתר/מלח גס וכו' לפי הטעם. 
  13. מכניסים לתנור ל - 15 דקות (עד להזהבה).
  14. כאשר רצועות הגריסיני מוזהבות מוצאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל 120 מעלות.
  15. מכניסים את התבנית ל - 15 דקות נוספות עד לייבוש (בשלב הייבוש אפשר שהתנור יהיה על טורבו).


נקודות מתוקות:

  • כדי להפוך את הגריסיני לטבעוני ניתן להחליף את הביצה במעט מים.
  • יש לשמור את הגריסיני בכלי אטום.