קצת עליי
בלוג
סדנאות ותוכניות גפ"ן
המרת מידות ומשקלות
גלריה
צרו קשר
ארטיק גבינה ושוקולד לבן
ארטיק גבינה ושוקולד לבן
מצרכים עבור כ - 10 ארטיקים קטנים/בינוניים:
שמנת מתוקה- ¾ מיכל (כ - 190 גר')
אינסטנט פודינג וניל - 3 כפות שטוחות (30 גר')
סוכר - 2 כפות (20 גר')
גבינה לבנה - ½ גביע (125 גר')
שוקולד לבן - ½ חפיסה (50 גר')
שמנת מתוקה - ¼ מיכל (כ - 60 גר')
שוקולד לבן לציפוי - 150 גר'
שברי עוגיות, סוכריות, שברי אגוזים וכדומה - לפי הצורך
מקלות לארטיקים
אופן הכנה:
בסיר קטן או קלחת מביאים ¼ מיכל שמנת מתוקה לסף רתיחה ושופכים אותו על ½ חפיסה של שוקולד לבן. ממתינים דקה ומערבבים לאיחוד מלא. מניחים בצד לצינון.
בקערת מיקסר עם מקצף מקציפים יחד: ¾ מיכל שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר למרקם של קרם .
מוסיפים את הגבינה הלבנה לתוך הקרם ומקציפים במהירות נמוכה/בינונית למקרם אחיד ויציב יחסית.
בעזרת מרית (לקקן) מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד הלבן לתוך הקרם עד לאיחוד מלא.
את הקרם מכניסים לשקית זילוף ללא צנטר ומזלפים לתוך השקעים בתבנית ארטיקים. מכניסים את המקלות של ארטיקים (מומלץ להשתמש בתבנית מסיליקון).
מיישרים את הקרם שזילפנו בשקעים בעזרת מרית ותפיחות קלות על השיש.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסי למקפיא ללילה (מינימום 8 שעות).
לאחר הקירור, ממיסים 150 גר' שוקולד לבן בפולסים במיקרו.
מוציאים את הארטיקים בזהירות מתבנית השקעים וטובלים בשוקולד הלבן שהמסנו, נותנים לשאריות השוקולד לטפטף.
טובלים כל ארטיק בשברי עוגיות/סוכריות/ שברי אגוזים וכדומה. מניחים את כל הארטיקים על נייר אפייה ומכניסים למקפיא בכלי אטום למשך חצי שעה.
נקודות מתוקות:
ניתן להכין ציפוי באותו אופן גם עם שוקולד חלב או שוקולד מריר.
אפשר להכין מהמתכון גם קינוחים אישיים קפואים, רצוי בתבניות סיליקון.
ניתן לשנות את כמות הסוכר לפי הטעם.
עינת גל 054-7240311
חפשו אותי בפייסבוק
einatgal82@gmail.com
Share by: