כדורי תמרים וטחינה
מצרכים:
- תמרים בוואקום - מארז (500 גר')
- מים רותחים - 3-4 כפות
- סילאן - 2.5 כפות (45 גר')
- טחינה - 3 כפות (75 גר')
- שיבולת שועל - 3 כפות (24 גר')
- שברי אגוזי מלך - ½ כוס (55 גר')
- לציפוי: קוקוס/שקדים טחונים/אגוזים טחונים או כל אגוז טחון אחר שאוהבים
אופן הכנה:
- מעבדים יחד את התמרים והמים הרותחים עד שהתערובת קלה יותר לעבודה וניתן להוציא את שאריות הגלעינים (רצוי ביד).
- לאחר ניקוי תערובת התמרים מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לתערובת אחידה (רצוי ביד אך אם מתקשים ניתן להשתמש בשלב זה במיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון לצורך ערבוב בלבד).
- יוצרים כדורים בגודל הרצוי (אם התערובת מרגישה לנו רכה ולא נוחה לעבודה ניתן להכניסה למקרר למשך כחצי שעה עד להתקשות).
- מגלגלים את הכדורים בקוקוס או באגוז הטחון שבחרנו ומכניסים למקרר למשך כ-3 שעות לקירור מלא.
נקודות מתוקות:
- ניתן להשתמש גם בתמר מג'הול.
- ניתן להחליף את הסילאן בדבש.
- נשמר במקרר כשבוע.