כדורי תמרים וטחינה


מצרכים:
  • תמרים בוואקום - מארז (500 גר')
  • מים רותחים - 3-4 כפות 
  • סילאן - 2.5 כפות (45 גר')
  • טחינה - 3 כפות (75 גר')
  • שיבולת שועל - 3 כפות (24 גר')
  • שברי אגוזי מלך - ½ כוס (55 גר')

  • לציפוי: קוקוס/שקדים טחונים/אגוזים טחונים או כל אגוז טחון אחר שאוהבים
אופן הכנה:
  1. מעבדים יחד את התמרים והמים הרותחים עד שהתערובת קלה יותר לעבודה וניתן להוציא את שאריות הגלעינים (רצוי ביד).
  2. לאחר ניקוי תערובת התמרים מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לתערובת אחידה (רצוי ביד אך אם מתקשים ניתן להשתמש בשלב זה במיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון לצורך ערבוב בלבד).
  3. יוצרים כדורים בגודל הרצוי (אם התערובת מרגישה לנו רכה ולא נוחה לעבודה ניתן להכניסה למקרר למשך כחצי שעה עד להתקשות).
  4. מגלגלים את הכדורים בקוקוס או באגוז הטחון שבחרנו ומכניסים למקרר למשך כ-3 שעות לקירור מלא.
נקודות מתוקות:
  • ניתן להשתמש גם בתמר מג'הול.
  • ניתן להחליף את הסילאן בדבש. 
  • נשמר במקרר כשבוע.