כדורי תמרים עם תפוח ודבש


מצרכים:
  • תמרים בוואקום - מארז (500 גר')
  • מים רותחים - 3-4 כפות 
  • דבש - 3 כפות (60 גר')
  • תפוחי עץ ירוקים חמוצים מגורדים גס בפומפייה - 2 בינוניים
  • שיבולת שועל – 3 כפות (24 גר')
  • שקדים טחונים - 1 כוס (100 גר')

  • לציפוי-קוקוס/שקדים טחונים/אגוזים טחונים או כל אגוז טחון אחר שאוהבים
אופן הכנה:
  1. מעבדים יחד את התמרים והמים הרותחים עד שהתערובת קלה יותר לעבודה וניתן להוציא את שאריות הגלעינים (רצוי ביד).
  2. לאחר ניקוי תערובת התמרים מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לתערובת אחידה (רצוי ביד אך אם מתקשים ניתן להשתמש בשלב זה במיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון לצורך ערבוב בלבד).
  3. יוצרים כדורים בגודל הרצוי (אם התערובת מרגישה לנו רכה ולא נוחה לעבודה ניתן להכניסה למקרר למשך כחצי שעה עד להתקשות).
  4. מגלגלים את הכדורים בקוקוס או באגוז הטחון שבחרנו ומכניסים למקרר למשך כ-3 שעות לקירור מלא.

נקודות מתוקות:
  • ניתן להשתמש גם בתמר מג'הול.
  • ניתן להחליף את הדבש בסילאן.
  • ניתן להכניס לתערובת גם שברי אגוזים. 
  • נשמר במקרר כשבוע.