כדורי תמרים עם תפוח ודבש
מצרכים:
- תמרים בוואקום - מארז (500 גר')
- מים רותחים - 3-4 כפות
- דבש - 3 כפות (60 גר')
- תפוחי עץ ירוקים חמוצים מגורדים גס בפומפייה - 2 בינוניים
- שיבולת שועל – 3 כפות (24 גר')
- שקדים טחונים - 1 כוס (100 גר')
- לציפוי-קוקוס/שקדים טחונים/אגוזים טחונים או כל אגוז טחון אחר שאוהבים
אופן הכנה:
- מעבדים יחד את התמרים והמים הרותחים עד שהתערובת קלה יותר לעבודה וניתן להוציא את שאריות הגלעינים (רצוי ביד).
- לאחר ניקוי תערובת התמרים מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לתערובת אחידה (רצוי ביד אך אם מתקשים ניתן להשתמש בשלב זה במיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון לצורך ערבוב בלבד).
- יוצרים כדורים בגודל הרצוי (אם התערובת מרגישה לנו רכה ולא נוחה לעבודה ניתן להכניסה למקרר למשך כחצי שעה עד להתקשות).
- מגלגלים את הכדורים בקוקוס או באגוז הטחון שבחרנו ומכניסים למקרר למשך כ-3 שעות לקירור מלא.
נקודות מתוקות:
- ניתן להשתמש גם בתמר מג'הול.
- ניתן להחליף את הדבש בסילאן.
- ניתן להכניס לתערובת גם שברי אגוזים.
- נשמר במקרר כשבוע.