חלה - המאפה של הבית


בימים אלה של הקורונה, אנחנו מבלים את רוב הזמן שלנו בבית. רוב הימים בבית הם כמעט אותו הדבר, בין אם אנחנו עובדים מהבית, עושים עם הילדים שיעורים, משחקים, מבשלים או מסדרים. 
למרות השגרה, כאשר מגיע יום שישי יש משהו אחר באוויר... פתאום לקראת הצהריים ניחוחות הבישולים והאפייה מתחילים לצאת מכל חלונות הבתים ומבשרים את בואה של מנוחת סוף השבוע.
לכל משפחה יש מאכלים שונים שמאפיינים אותה בארוחת השבת, יש כאלה שמבשלים מרק, יש שמכינים דגים, יש המכינים ארוחה צמחונית ויש כאלה שחובה שיהיה להם בארוחה בשר או עוף. דבר אחד משותף לכולם! החלה! יש משהו במאפה הזה שמיד גורם לכולנו להתקבץ סביב השולחן. אין מאפה שמזכיר בית ומשפחתיות יותר מהחלה והריח.. אוי הריח שלה כל כך טוב!
מצרפת לכם מתכון וסרטון להכנת חלה קלה, אוורירית וטעימה! שימו לב לנקודות המתוקות בתחתית המתכון עם טיפים ואפשרויות המרה.
תהנו!
מצרכים לחלה בינונית (קליעה של 6):
  • שמן זית/קנולה - 4 כפות (40 גר')
  • מים פושרים - 1 כוס (כ - 240 גר')
  • ביצה - 1 גודל M/L 
  • שמרים יבשים - ½2 כפיות (13 גר')
  • קמח - ½3 כוסות (500 גר')
  • סוכר - 4 כפות (40 גר')
  • מלח - 1 כפית (5 גר')

  • ביצה למריחה - לפי הצורך.
  • שומשום - לפי הצורך

אופן הכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה מכניסים לפי הסדר: שמן, מים פושרים, ביצה, שמרים, קמח, סוכר ומלח. לשים על מהירות בינונית למשך 10 דקות  (לא פחות) עד שהבצק הופך אחיד, בהיר ומבריק.
  2. עוטפים את קערת המיקסר עם הבצק בשקית ניילון נקייה וסגורה היטב (רצוי שקית ולא ניילון נצמד) מתפיחים באזור חמים כ - 45 דקות עד להכפלת הנפח (שימו לב, אין להתפיח יותר מהכפלת הנפח).
  3. לאחר 45 דקות מקמחים מעט את משטח העבודה ומניחים עליו בעדינות את הבצק. 
  4. מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים לקליעת חלה של 6 ( יש מגוון של דרכים לקליעת חלה כך שניתן לחלק ליותר או פחות בהתאם לחלה אותה אנחנו רוצים לקלוע). 
  5. מכל חלק של הבצק יוצרים גליל (על הגלילים להיות באותו אורך. אם רוצים אפשר שהקצוות של הגלילים יהיו דקים יותר ואז החלה תהיה תפוחה יותר במרכז).
  6. מניחים את כל הגלילים במקביל זה לזה ומחברים את כל הגלילים יחד בקצה העליון (ניתן לראות בסרטון, דומה בצורה לחצי שמש).
  7. קולעים את החלה, חלק זה דורש מעט יותר ריכוז (בסרטון אפשר לראות הדגמה). את הגליל השני מצד שמאל מעבירים עד הסוף לצד ימין.
  8. את הגליל הראשון מצד שמאל מעבירים לאמצע. 
  9. כך גם עושים מצד ימין. את הגליל השני מצד ימין מעבירים עד הסוף לצד שמאל ואת הגליל הראשון מצד ימין מעבירים לאמצע.
  10. ממשיכים בדרך הזו לקלוע את כל החלה. 
  11. על תבנית עם נייר אפייה מניחים את החלה שקלענו ואת התבנית מכניסים לתוך שקית ניילון נקייה אותה סוגרים היטב ומניחים להתפחה של כחצי שעה במקום חמים (עד שהחלה מכפילה את נפחה, לא יותר!).
  12. לאחר כחצי שעה מחממים תנור ל-170 מעלות.
  13. מוציאים את התבנית ועליה החלה בזהירות מהשקית. מורחים בעדינות ביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום בנדיבות.
  14. מכניסים לתנור לכ - 40 דקות עד להזהבה.

נקודות מתוקות:

  • אם מחליפים לשמרים טריים מכפילים פי 3.
  • אם רוצים להקפיא את הבצק למשך יותר משבוע רצוי להוסיף עוד 10% שמרים (שמרים מתים בהקפאה).
  • את החלה לאחר הקירור ניתן לעטוף היטב בנייר אלומיניום וניילון נצמד ולהקפיא.
  • אפשר להחליף לקמח כוסמין.
  • אפשר להכין את המתכון ללא ביצה ולהוסיף במקום עוד רבע כוס מים (כ - 60 גר').
  • לא חובה לפזר מעל החלה תוספת.
  • אם רוצים ניתן לפזר מעל החלה גם פרג, זעתר, שברי אגוזים, סוכר גבישי ועוד.
  • אפשר להגדיל את כמות הסוכר ולהפוך את החלה למתוקה.
  • אפשר לשדרג את החלה ולהוסיף לבצק צימוקים/אגוזים/פצפוצי שוקולד וכדומה או למרוח מעל סילאן/דבש מהול במעט מים.
  • ניתן להכין את החלה גם בצורה או בגודל אחר אם רוצים.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...