קרם מסקרפונה ופירות אדומים

מצרכים לכ - 10 כוסות קטנות:

קרם מסקרפונה:
  • שמנת מתוקה - מיכל (250 גר')
  • גבינת מסקרפונה - גביע (250 גר')
  • סוכר - 4 כפות (40 גר')
  • תמצית וניל/מחית וניל איכותית - 1 כפית (5 מ"ל)
  • אינסטנט פודינג וניל - 1 כף (10 גר')
רוטב פירות אדומים:
  • תערובת פירות יער/תותים/פירות קפואים/מחית פירות קפואים - 1 כוס (כ- 125 גר')
  • סוכר - 2 כפות (25 גר')
  • מים - לפי הצורך 

אופן הכנה:
קרם מסקרפונה:
  1. בקערת מיקסר מקציפים  שמנת המתוקה, גבינת מסקרפונה, סוכר, תמצית וניל ואינסטנט פודינג לקרם יציב ורך.
  2. מכניסים את הקרם לשקית זילוף ללא צנטר ומזלפים בכוסות שבחרנו להגשה.
רוטב פירות אדומים:
  1. לתוך סיר קטן/קלחת מכניסים את פירות היער והסוכר ומרתיחים. יש לערבב מידי פעם.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים את התערובת עד שמתקבל מרקם רצוי (ניתן להוסיף מעט מים רותחים לפי הצורך). מצננים.
  3. כאשר הרוטב קר יוצקים אותו על הקרם בכוסות.

נקודות מתוקות:

  • ניתן לשנות את כמות הסוכר לפי הטעם.
  • ניתן לחתוך פירות טריים על הקרם.
  • אפשר להחליף את המסקרפונה לגבינה לבנה.
  • רצוי לקרר לפני ההגשה.